Pratik BilgilerUncategorized @tr

Salam Nasıl Yapılır?

By 31 Temmuz 2019 No Comments

Kahvaltılarda sofrada, öğle yemeklerinde sandiviç içinde veya davetlerde kanepeler içinde severek tükettiğiniz salamlar nasıl yapılıyor hiç merak ettiniz mi? Coşkun Et uzmanlık alanı olan et üretimi konusunda sizleri bilgilendirmeye devam ediyor. Bu yazımızda salam nasıl yapılır bundan bahsedeceğiz.

Dana Salam Nasıl Yapılır?

Damak tadınıza göre çeşitli baharatlar ya da kuru yemişler ekleyerek farklı ham maddelere sahip salamlar yapmak mümkün. Farklı çeşitlerde salamlar hazırlamanın yanı sıra, hazırlanan salam ince bir şekilde dilimledikten sonra pişirilerek sosis olarak da tüketilebilir.

Dana salam yapımında ilk olarak işe, kuşbaşı dana etlerini mutfak robotuyla macun kıvamına getirerek başlanılır. Etler uygun kıvama geldikten hemen sonra beş diş sarımsak eklenerek mutfak robotunda karıştırmaya devam edilir. Bu işlemi tamamladıktan sonra malzemeleri mutfak robotundan çıkartıp karabiber ile tuzu ekleyerek iyice yoğurulur. Bu aşamada yapılacak olan salamın türüne göre Antep fıstığı ilave edilir. Eğer eklenilecekse fıstıkların üç dakika boyunca haşlanması ve kabuklarının iyice soyulması gerekir. Aksi takdirde salamı tüketirken zorluk yaşanabilir.

Bu aşamalar tamamlandığında salam kısmen hazı hale gelmiş olacak ancak biraz daha sabretmek gerek. Hazırlanan salamları istenilen büyüklükte rulo haline getirdikten sonra salamların yaklaşık 45 dakika boyunca suda haşlanır. Daha sonra bir müddet beklemenin ardından keyifle tüketilebilir. Eğer salamların tamamı kısa sürede tüketilemeyecekse dondurucuda saklanabilir.

Tercihen salamlar daha küçük parçalar halinde kesilerek sosis olarak da tüketilebilir. Ancak kızarmış sosis olarak tüketilecek olsalar dahi, normal süreçte olduğu gibi etin mutlaka haşlanması gerekir. 

Coşkun Et’in %100 dana etinden ürettiği, kaliteli yağ, tuz ve baharatlarla harmanlayarak hazırladığı leziz salamları ailenizle birlikte güvenle tüketebilirsiniz. Coşkun Et salamları, özel kılıflarda doldurularak ve buhar fırınlarında pişirilerek üretilir. Bu sayede en kaliteli ve lezzetli dana salam ile yapacağınız yemekleri sofranıza taşıyabilirsiniz.