Dana Et

  • Antrikot 500gr

    123.00
    Sepete Ekle
  • Bonfile/Lokum 500gr

    183.00
    Devamını oku
  • Dana Jülyen Et 500gr

    142.00
    Sepete Ekle
  • Dana Pirzola 500gr

    132.00
    Devamını oku
  • Kıyma 500gr

    75.00
    Sepete Ekle
  • Kontrafile 500gr

    123.00
    Sepete Ekle
  • Kuşbaşı 500gr

    85.00
    Sepete Ekle
  • T-bone Et 500gr

    142.00
    Devamını oku

 

 

Kırmızı et düşkünlerinin vazgeçilmez markası Coşkun Et ve Mamulleri, Afyonkarahisar yöresinin bereketi ile sofralarınızı şenlendiriyor. Markanın kırmızı et çeşitleri arasında kıyma, kuşbaşı ve pirzola gibi lezzetler bulunuyor. Sevdiklerinize özel yemekler yaparak lezzetinin altına imzanızı atabileceğiniz bonfile ve antrikot gibi etler de işlenmiş olarak sunuluyor. Etin en çok sevilen kısımları dana pirzola ve kuzu pirzola ise pilavların yanında sofralarınıza unutulmaz tatlar katıyor. Siz de sofralarınızı kuzu koldan kıymaya, buttan kontrafileye, besin değeri yüksek gıda ürünleri ile şenlendirmek için Coşkun Et’in kırmızı et kategorisini inceleyebilir; siparişinizi kolayca verebilirsiniz.

 

Kırmızı Etin Faydaları Saymakla Bitmiyor

Kırmızı et, düzenli olarak tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Zengin besin içeriği ile özellikle çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Çocukların her gün belli bir miktarda et yemeleri doktorlar tarafından tavsiye ediliyor. Öğrenme ve hatırlama üzerine yapılan bilimsel çalışmalar ise içinde kırmızı et olan beslenme programlarının çocukların yanı sıra yetişkinlerin de bilişsel becerileri üzerinde olumlu etki yaptığını gösteriyor. Çinko ve demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olan kırmızı et, vücudumuzdaki her bir hücreyi hasardan koruyor. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu destekleyerek kansızlığın giderilmesine katkıda bulunuyor, bağışıklığı güçlendiriyor ve kronik hastalık riskini azaltıyor. Kırmızı etin yeterli miktarda ve düzenli olarak tüketilmesi durumunda vücuttaki yaralar, hasarlar ve kırıklar daha hızlı bir şekilde iyileşiyor. İnsülin direnci düşüyor ve kalp sağlığı destekleniyor. Ayrıca yağ yakımını ve kas kütlesi artışını da destekliyor. Bu nedenle spor yapan kişilerin kırmızı eti öğünlerine dahil etmesi, form kazanmalarını kolaylaştırıyor.

 

Kırmızı et, kalori ve besin değeri bakımından da önem arz ediyor. Enerjiyi bol proteinli hayvansal gıdadan almanın getirisi daha sağlıklı kalori oluyor. 100 gram kırmızı et tüketildiğinde vücuda yaklaşık olarak 150 kalori alınıyor. Protein, çinko ve demir bakımından çok zengin olan kırmızı et; riboflavin, niasin, pantotenik asit ve tiamin gibi B grubu vitaminler açısından çok değerli bir besin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Depresyon riskini azaltan B6 ve saçları besleyen B12 gibi sağlık açısından büyük önem taşıyan vitaminler büyük ölçüde etten alınabiliyor. Kırmızı et; vücudun kalsiyum, selenyum, fosfor, bakır, magnezyum, mangan ve potasyum ihtiyacını da yüksek oranda karşılıyor. Besleyici içeriği ile düzenli olarak tüketilmesi gereken kırmızı et ile siz de daha sağlıklı sofralar hazırlayabilirsiniz.

 

Kırmızı Etin Vazgeçilmez Lezzeti, Coşkun Et ile Sofralarınıza Ulaşıyor

Coşkun kırmızı et ürünleri, yerli büyükbaş ve küçükbaş hayvanların İslamî usullerle kesilip Coşkun Et ve Mamulleri’nin modern tesislerinde işlenmesiyle hazırlanıyor. Kesim sonrası dinlendirilip işlenen ve pişirilmeye uygun hâle getirilen etler, Coşkun Et tarafından itinayla sizlere ulaştırılıyor. Gerek kuzu gerek dana eti sevenler için sinirlerinden ayrılmış, temizlenmiş, doğranmış ve yemek yapmaya hazır hâle getirilmiş kırmızı et çeşitleri; hijyen koşullarına da özen gösterilerek büyük bir titizlikle paketleniyor. Ardından soğuk zincir teknolojisi ve online satış imkânları sayesinde doğrudan sizlerle buluşuyor. Siz de evinizden çıkmadan dilediğiniz miktarda ve çeşitte kırmızı eti online olarak sipariş verebilmenin keyfini yaşayabilirsiniz. 

 

Kırmızı Et Çeşitleri Nelerdir?

Dana ve kuzu etinin parçaları farklı şekillerde isimlendiriliyor ve bu parçalar farklı tür yemeklerde kullanılıyor. Et alışverişinizi daha bilinçli bir şekilde yapabilmeniz için sırt, but ve kol gibi kısımlardan elde edilen işlenmiş kırmızı etler konusunda bazı temel bilgileri verebiliriz. Böylece yapmak istediğiniz yemeğe uygun kırmızı et çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

 

Dana Eti Bölümleri

Dana etinin bazı bölümleri, sırt kısmından itibaren şu şekilde adlandırılıyor:

 

  • Antrikot: Orta kalınlıktaki yumuşak parçalar, en çok ızgara ve tavada tercih ediliyor.
  • Kontrafile: Çok yumuşak bir lezzete sahip olan kontrafile de antrikota benzer şekilde genellikle ızgara ve tavada pişiriliyor.
  • Kol: Kemikli et haşlarken ya da dana kuşbaşı yaparken kol kısmı sıklıkla tercih ediliyor.
  • Döş: Dolmalık kıyma çektirmek için ideal bir bölüm olan döşten yağ oranı yüksek kıyma elde ediliyor. Bu sayede kıyma ile yapılan yemekler daha lezzetli oluyor.
  • Bonfile: Kalın dilimler hâlinde hazırlanan parça et; tavada mühürlendiğinde içi sulu, dışı çıtır bir kıvama kavuşuyor.
  • Pençeta: Döş bölgesinin devamı olan pençetadan da kıyma çekilebiliyor. Ayrıca bu bölüm sebzeler ile fırında pişirilebiliyor.
  • Nuar: But tarafındaki yumuşak bölümlerden biri olan nuar ile daha çok rosto ya da haşlama yapılıyor.
  • Tranç: Kıymaya katıldığı gibi haşlamalık olarak da kullanılabiliyor. 
  • Gerdan: Dananın kemikli bir parçası olan gerdan da daha çok haşlamalık olarak tercih ediliyor. Gerdanın çok faydalı olan haşlama suyu ile çorba da yapılabiliyor.

Kuzu Eti Bölümleri

Kuzu etinin bazı bölümleri de yine sırt tarafından başlanarak şu şekilde isimlendiriliyor:

 

  • Pirzola: Çubuk şeklinde, hafif yağlı ve çok lezzetli bir yumuşak et olan pirzola; mangalda ya da ızgara döküm tavada pişirilebiliyor. Ayrıca çeşitli soslar ve baharatlarla harmanlanarak sebzelerle de fırınlanabiliyor.
  • Kol: Yemeklik kuşbaşı, haşlamalık ve kavurmalık et; kuzu koldan hazırlanabiliyor. Kuzu etinin bu kısmı ile tas kebabı, et sote, tencere yemekleri ve rosto yapılabiliyor.
  • But: Kol bölümüne göre daha yumuşak olan kuzu buttan fırın yemekleri, sulu yemek, kavurma, haşlama, rosto ve külbastı hazırlanabiliyor.

Coşkun Et bünyesinde titizlikle çalışan usta kasaplar, kırmızı etin farklı bölümlerini en doğru şekilde işleyerek lezzetli yemekler yapabileceğiniz şekilde hazırlıyorlar. Kontrafile, antrikot ve bonfile gibi şölen sofralarına yakışan işlenmiş etlerden kuşbaşı, kıyma ve kemikli et gibi günlük yemeklerde kullanacağınız çeşitlere kadar pek çok ürünü Coşkun Et ve Mamulleri’nde bulabilirsiniz. Ayrıca but, kol, nuar ve pirzola çeşitleriyle de damaklarda eşsiz tatlar bırakacak yemekler hazırlayabilirsiniz.

 

Uygun Kırmızı Et Fiyatları için Coşkun Et’i Tercih Edebilirsiniz

Kırmızı et fiyatları, canlı hayvan varlığının bolluğuna ya da azlığına, et işleme sırasında sarf edilen iş gücüne ve nakliye gibi masraflara bağlı olarak değişiyor. Kuşbaşı, kıyma ve dana pirzola fiyatlarının Coşkun Et ve Mamulleri’nde ise epey uygun olduğu görülüyor. Avantajlı antrikot ve bonfile fiyatları web sitesinde yer alıyor. Dana et çeşitleri, kontrafile ile jülyen et gibi lezzetli besinlerin yanı sıra dolma ve köfteleriniz için kullanabileceğiniz uygun fiyatlı dana kıyma ile dana kuşbaşı gibi işlenmiş etleri de kapsıyor. Tüm bu et çeşitlerinin yanı sıra t-bone et de yumuşacık ve lezzetli yapısı ile spesiyal olarak hazırlayacağınız yemekler için uygun fiyat olanakları ile sunuluyor.

 

Coşkun Et ve Mamulleri’nde kuzu et ve dana et çeşitleri, en doğal şekilde beslenerek yetiştirilen yerli hayvanların kesimi ve etlerinin işlenmesiyle elde ediliyor. Etlerin lezzeti de doğallığından geliyor. Yüksek kalitede üretilip tesislerde işlenen kırmızı etler ile mantı, börek, dolma ve köfte gibi geleneksel yemekleri yapabilirsiniz. Aynı şekilde güveç, rosto ve dana şnitzel gibi farklı et yemeklerini de hazırlayabilirsiniz. Coşkun Et ve Mamulleri ile et siparişlerinizi online olarak vererek yüksek kalite kırmızı et çeşitlerine sahip olabilir, kendiniz ve sevdikleriniz için nefis et yemekleri hazırlayabilirsiniz.