Taze sütün fermente edilmesi ile oluşan peynir, binlerce yıldır yaygın bir şekilde tüketiliyor. Kökeni oldukça eskiye dayanan peynirin Orta Asya, Orta Doğu ya da Avrupa’dan çıktığı tahmin ediliyor. Peynirin geleneksel üretimden endüstriyel üretime geçmesi ise 1800’lü yıllarda gerçekleşiyor. O yıllarda İsviçre ilk peynir fabrikasını açıyor ve böylece bu zengin içerikli besin daha fazla tanınmaya başlıyor. Peynir, bizde de farklı çeşitleri ile yüzyıllardır tüketiliyor. Bugün Türkiye’de 100’ün üzerinde peynir çeşidi bulunuyor.

 

Coşkun Et, sizin daha fazla lezzete ulaşabilmeniz için peynir çeşitlerini geniş bir yelpazede sunuyor. Farklı damak tatlarına hitap eden bu ürünler sağlıklı olmalarının yanı sıra lezzetleriyle de sıklıkla tercih ediliyor. Siz de her biri farklı görünüm ve tat sunan peynir çeşitlerini Coşkun Et ile keşfedebilir ve ağzınıza layık olanları kolayca satın alabilirsiniz. Coşkun Et’te labne, tulum peyniri, kaşar peyniri, tandır peyniri, dil peyniri, örgü peyniri, tel peynir, Antep peyniri ve çeçil peyniri çeşitlerini bulabilirsiniz. Seçeceğiniz bu harika ürünler ile sofranızdaki çeşitliliği artırabilir ve şahane yiyecekler hazırlayabilirsiniz. 

 

Eşsiz Lezzetleriyle Ağızda Dağılan Peynir Çeşitleri Coşkun Et’te! 

Coğrafi, ekonomik ve kültürel farklılıklara bağlı olarak dünyada pek çok türde peynir çeşidi bulunuyor. Ülkemizde de hayvancılık yaygın olduğu için Anadolu’nun dört bir yanında peynir üretimi yapılıyor. Gerek dünya gerek Türk mutfağında peynirler kullanılan sütün cinsi, yağ oranı, olgunlaştırma yöntemleri ve sertlik derecelerine göre farklı özellikler gösteriyor. Ülkemizde Konya, İzmir, Bingöl ve Erzincan gibi illerde çeşitli yöntemlerle üretilen tulum peyniri; farklı tatlar arayanları mutlu ediyor. Çiğ sütten elde edilen peynir, post ile yapılan küplerin içine basılarak burada iki üç ay bekletiliyor. Çeşitli yörelerde kargı tulumu ve Şavak peyniri gibi isimlerle de anılan bu lezzet, makarnadan salataya pek çok tarifin içinde kullanılabiliyor.

 

Kars ve Erzurum yöresinde üretilen dil peyniri tam yağlı peynirler sınıfında yer alıyor. Şekil olarak civil peynirine, lezzet olarak da kaşar peynirine benzeyen bu gıda; tel tel ayrılabilen yapısı ile hoş bir tat ve görünüm sunuyor. Ayrıca kendi başına tüketilmesinin yanı sıra künefe ve mıhlama gibi tanınmış lezzetlerin de ana malzemesi oluyor. Genellikle Türkiye ve Yunanistan başta olmak üzere dünyanın pek çok farklı yerinde tüketilen kaşar peyniri hemen hemen tüm mutfaklarda kullanılıyor. Beyaz-sarımsı renkli ve hafif sert yapılı kaşar, kolayca eridiği için tost ve bazı çorbaların içinde kullanılabiliyor.

 

Sürülebilen peynirin en lezzetlisi labne, hem tatlı hem tuzlu tarifler için tercih edilebiliyor. Restoran ve kafelerin menülerini süsleyen tiramisu’dan cheesecake’e kadar birçok özel tarifi bu peynir türüyle hazırlayabilirsiniz. Canınız peynir eritmesi çektiğinde ise hellim ya da tandır peynirini kullanabilirsiniz. Son derece lezzetli olan bu peynir türlerini tavada kızartarak ya da şişe takıp mangalda pişirerek tüketebilirsiniz. Coşkun Et, geniş bir yelpazede sunduğu peynir çeşitleri ile sevdiğiniz lezzetlere daha kolay ulaşmanıza imkân veriyor. Siz de Coşkun Et’te farklı aromalara sahip peynir çeşitlerini inceleyebilir ve damak zevkinize uygun olanları kolayca satın alabilirsiniz. 

 

Damakları Şenlendiren Peynirin Kalori Değeri Ne Kadar? 

Türk kahvaltı kültürünün olmazsa olmazı peynir, içeriğine göre farklı kalori ve besin değerleri barındırıyor. Örneğin, kaşar peynirinin 100 gramında 353 kalori bulunurken aynı miktardaki tulum peynirinde ise 329 kalori bulunuyor. Bunların dışında kaşar peyniri; 26,99 g protein, 2,56 g karbonhidrat, 26,06 g yağ, 40,70 g su, 0,15 g laktoz, 1620 mg tuz, 0,13 mg demir, 521 mg fosfor, 25 mg magnezyum, 78 mg potasyum ve 668 mg kalsiyum içeriyor. Aynı zamanda içeriğinde A, B, E vitaminleri ve çok düşük miktarda kolesterol de yer alıyor. Kaşar peyniri gibi tulum peyniri de zengin bir vitamin ve mineral deposu olarak karşımıza çıkıyor. 100 gram tulum peyniri 19,14 g protein, 8,61 g karbonhidrat, 24,22 g yağ, 43,63 su, 2,34 g laktoz, 3833 mg tuz, 0,43 mg demir, 508 mg fosfor, 36 mg magnezyum, 74 mg potasyum ve 664 mg kalsiyumdan oluşuyor. Tulum peynirinde A, B ve E vitaminlerinin yanı sıra D, E ve K vitamini de bulunuyor.

 

İçeriğinde birçok değerli vitamin ve mineralin bulunduğu bu faydalı gıdanın besin değerlerinin korunması için çok iyi şartlarda korunması gerekiyor. Öncelikle peynir çabuk bozulan bir yiyecek olduğu için peyniri kesinlikle dilimlemeden saklamalısınız. Peyniri ışıksız, serin bir ortamda ve kapalı bir kapta muhafaza ederek küflenme, kokma ya da bozulma riskinin önüne geçebilirsiniz. Peyniri saklayacağınız yer de çok önemli. Derin dondurucuya konan peynirler aromasını ve tadını kaybedeceği için peyniri buzdolabınızın alt bölümlerinde muhafaza etmelisiniz. 

 

Kökeni Çok Eskilere Dayanan Peynirin Faydaları Saymakla Bitmiyor 

Her öğün sofralara gelen, lezzeti sınırları aşan ve özel günlerin kurtarıcısı olan peynir; yalnızca tadıyla değil, faydalarıyla da pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Birçok kişi bu eşsiz lezzetin nelere iyi geldiğini merak ediyor. Peki, peynirin faydaları nelerdir? 

 

  • Kemiklerin güçlenmesine ve kemik erimesi oluşumunun önlenmesine yardımcı oluyor. 
  • Saçları güçlendirerek dökülmeleri azaltıyor ve saçlara canlılık veriyor.
  • Peynir, içinde bulunan kalsiyum sayesinde diş minesini güçlendiriyor ve çürükleri önlüyor. Böylece daha sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz. 
  • İçerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığınızı koruyarak görme zayıflığı ve katarakt olma riskinizi azaltıyor. 
  • Peynir, serotonin hormonu salgılayarak verimli bir uyku deneyimine sahip olmanıza katkıda bulunuyor. 
  • Kolesterol oranı düşük olup trans yağ içermediği için hem kalp sağlığınızı koruyor hem tansiyonunuzu dengeliyor. 
  • Bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor ve mide asidini düzenliyor. Bu sayede mide sağlığınızı koruyabilir ve otoimmün hastalıklara karşı korunabilirsiniz. 
  • İçerisindeki B6 vitamini sayesinde cildi güzelleştiriyor ve yaşlanmayı geciktiriyor. 
  • Çocukların fiziksel, bilişsel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. 
  • Doğal bir enerji kaynağı olduğu için yorgunluğa iyi geliyor. 
  • Yüksek oranda protein, az oranda yağ içerdiği için kilo aldırmıyor. 
  • Regl dönemi öncesinde kadınların kendilerini daha sakin hissetmesine yardımcı oluyor.
  • Prostat kanseri riskini azaltmaya katkıda bulunuyor. 
  • Hafızayı güçlendirmeye destek oluyor.
  • Migren ağrısına iyi geliyor. 

Coşkun Et, Peynir Fiyatları ile Bütçenizi Koruyor

Sütün pıhtılaştırılması, pıhtının toplanması ve peynir altı suyunun ayrılması gibi aşamalardan geçtikten sonra sofralara gelen peynir; birçok kişi tarafından severek tüketiliyor. Bu besinlerin her biri kendine has üretim yöntemleriyle hazırlandığı için maliyetleri de yüksek oluyor. Bunun dışında peynirin sağlıklı olabilmesi için herhangi bir katkı maddesi ve yüksek oranda şeker içermemesi gerekiyor. Gerçek ve doğal peynir yemek isteyenler aradıklarını Coşkun Et’te buluyor. Coşkun Et, özel yöresel peynir almak isteyenler için büyük bir çeşitlilik sunuyor.

 

Hijyenik koşullarda ve doğal yöntemlerle hazırlanan peynir çeşitleri, farklı gramajlara sahip paketler hâlinde sunuluyor. 120 gramdan yarım kiloluk paketlere kadar birçok alternatif bulunduran bu ürünlerin fiyatları da ambalajına göre değişiyor. Örneğin; 400 gramlık ve 600 gramlık paketlerin içinde sunulan kaşar peynirlerinin fiyatları, gramajına göre farklılık gösteriyor. Siz de tüketim ihtiyaçlarınıza cevap verecek peynirleri Coşkun Et’te bulabilir ve hoşunuza giden ürünleri avantajlı fiyatlarla satın alabilirsiniz. Dilediğiniz peynir çeşitlerini sepetinize ekleyerek alışverişinizi kolayca tamamlayabilirsiniz. Siparişlerinizi kısa sürede teslim aldıktan sonra peynir çeşitlerini günün her öğününe davet edebilirsiniz.