Müşteri Hizmetleri+90 212 294 84 00

Hoşgeldiniz. Bugün

Coşkun E-Market 7/ 24 Hizmetinizde

Tıklayın, Siparişinizi Bırakın.

Kırmızı Tarifler

Ana Sayfa » Bilgiler » Kırmızı Tarifler

Pastırmalı Kuru Fasulyetarif1

Malzemeler:
Yarım Kilo Fasulye
100-150 gr. Coşkun pastırma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, pulbiber

 Yapılışı:

 Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır. Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir. Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Kuru soğanlar küp küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir. 15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra, damak tadınız haline gelmiş Coşkun Pastırma ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir . Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Kolay Sucuk Izgara

tarif3Malzemeler:

4 kişilik
1 Coşkun Kangal sucuk
2 adet domates
4 adet çarliston biber
Sosu için:
2 adet domates
1 tatlı kaşığı sumak
4 dal taze soğan
Tuz

 

 

Yapılışı:

 Öncelikle sucuğu irice dilimleyin. Domates ve biberleri de dilimleyip, tüm malzemeyi şişlere takın. Fırında ya da ızgarada pişirin. Bu arada sos için 2 adet domatesi rendeleyin. İnce kıyılmış taze soğan, 1 tatlı kaşığı sumak ve yeteri kadar tuzla ocağa koyup pişirin. Kaynar kaynamaz ocaktan alın. Servis tabağına sosu yayın. Sucukları da üzerine alıp, servis yapın.

 

Hünkar Beğendi

Malzemeletarif2r:
2 bostan patlıcan
1 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
250 gr kuşbaşı dana eti
1 soğan
1 havuç
1 su bardağı su
1 defne yaprağı
Yarım yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
Tuz-Karabiber

Yapılışı:

Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın.Unu ayçiçeği yağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak, küp doğranmış havuç ve defneyaprağını sıvıyağda kavurun. Salça, 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Patlıcanı servis tabağına yayın. Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.

 

 

01 Eylül 2016

İlgili Terimler :